Zhejiang Üniversitesi Tıp Fakültesi Çin’deki Bakımı Genişletiyor

Zhejiang Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin yeni İlk Bağlı Hastane Yuhang ve Tıbbi Araştırma Merkezi Hangzhou, Zhejiang, Çin’de, artan sayıda yüksek teknoloji firmasının bulunduğu şehrin hızla büyüyen bir bölümünde Kasım 2020’de açıldı.

Çin sağlık bölge müdürü Sangmin Lee, “Şehrin bu bölümünde hastane yoktu” diyor. HDR (San Francisco). HDR yerel ortakla çalıştı Zhejiang Eyaleti Mimari Tasarım ve Araştırma Enstitüsü projede mimari, planlama ve danışmanlık hizmetleri vermek. Lee, “Zhejiang Üniversitesi, orada son teknoloji bir hastane ve tıbbi araştırma merkezi oluşturarak bu durumu düzeltmeye çalıştı” diyor.

Ek olarak, hastanenin hazırlık ofisi müdürü ve başhekim yardımcısı Yuan Qiaomei, üniversitenin tıp fakültesinin kompleksin uluslararası bir duruşa ve ileriye dönük bir bakış açısına sahip olmasını istediğini, böylece her iki ülkeye de üst düzey tıbbi yetenekleri çekeceğini söyledi. hastane ve araştırma laboratuvarları.

Lee, böyle bir ortam yaratmak için HDR’nin hastane şemasında çeviri işbirliğini, hasta deneyimine yakın ilgiyi ve esnek altyapıları içerdiğini söylüyor.

Lee, “Tasarım, departmanlar ve uzmanlıklar arasında işbirliğini geliştirmek ve bunların tecrit edilmiş ayrı departmanlar yerine tek bir ‘organizma’ olarak çalışmasına yardımcı olmak için tasarlanmış stratejik komşulukları içeriyor,” diye açıklıyor Lee.

Lee, 5 milyon metrekarelik, 1.200 yataklı hastanenin yerleşiminde, dolaşımı basit ve doğrudan hale getirmek için merkezi bir omurga ile birbirine bağlanan büyük bölüm bloklarına sahip olduğunu söylüyor.

“Kullandığımız modüler ve ortogonal tasarım düzeni, bina içindeki mekanları kolayca programlanabilir hale getirerek verimliliği artırıyor.”

Kampüsün genel düzeni iki ana kümeden oluşur: Doğu tarafında, sırt sırta oturan birbirine bağlı üç yataklı kule seti vardır. Kompleksteki ilk iki kulede sırasıyla 641 ve 677 yatak bulunurken, sıradaki son yüksek katlı, 21 yataklı bir VIP hastane ve gerektiğinde yatarak veya ayakta tedavi hizmetleri sunmak üzere dönüştürülebilen laboratuvar alanından oluşuyor.

Kompleksin önündeki bir yönetim binası, hastanenin batı tarafındaki birbirine bağlı üç araştırma tesisine cam bir geçitle bağlanıyor.

Hastane podyumunun ve araştırma merkezinin alt katları, üniversitenin ana kampüsünde bulunana benzer bir tuğla cepheye sahiptir.

Lee, bu tuğlanın içinde kampüs için görsel bir birlik duygusu yaratmak üzere tasarlanmış dikey pencereler olduğunu söylüyor. Bu arada hasta kulelerinin üst katları çağdaş beyaz bir cepheye sahip.

İçeride, hastane, hasta ve personel alanları da dahil olmak üzere renk ve doğal malzemelerle parlak, modern bir estetiğe sahiptir. Yönetim binasının ilk dört katında, tavandan tabana pencereler bol güneş ışığını içeri alıyor.

Ve kompleksin araştırma binasındaki ana koridorda, asma küresel yapılar, dönüşümlü sağlık bilimleri ortamının şeffaf doğasını uyandırmak için tasarlanmıştır.

Hastane arazisinin dışında, proje ekibi bir çay evi, bahçe ve ücretsiz dersler için merkezi köşk içeren açık bir düzen ve konfor karışımı oluşturdu.

Teklifler, hasta ailelerinin yanı sıra mahalle sakinleri için bir hedef haline gelecek şekilde tasarlanmıştır.

Hastaneden Qiaomei, “Kampüs bir topluluk toplanma yeri haline geldi” diyor. “İstatistiksel olarak konuşursak, hem tıbbi amaçlar hem de toplum-işbirliği amaçları için hastaneye beklenenden daha fazla ziyaretçi geldiğini gördük. Bu maruz kalma, bölgedeki varlığımızı ve önemimizi pekiştiriyor.”

Matthew Hall, Cincinnati’de yaşayan serbest yazar/editördür. Kendisine matt.hall56@icloud.com adresinden ulaşılabilir.

Related Posts

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.